Proiectul pentru reducerea vârstei de pensionare inițiat de Stănescu și Știrbu a fost adoptat de Senat

0
424

Doi demnitari olteni au pus bazele unui proiect care să vină în ajutorul persoanelor care au locuit cel puțin 30 de ani în Slatina pe o rază de opt kilometri în jurul reședinței de județ. Este vorba despre senatorul PSD de Olt, Paul Stănescu și liberalul PNL Olt, Gigel Știrbu.

 

Proiectul iniţiat de cei doi parlamentari olteni a trecut de Senat cu 85 de voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” şi o abţinere. Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea alineatului 5 al articolului 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul că şi persoanele care locuiesc în Slatina să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alineatul 4, aşa cum este prevăzut deja pentru locuitorii din Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna şi Târgu Mureş.

Senatorul de Olt, Paul Stănescu este bucuros de faptul că acest proiect a trecut de Senat și a declarat pentru cotidianul nostru că cei care vor beneficia de această prevedere legală sunt oameni care meritau după ani de trudă să aibă parte de un mic privilegiu. „Aşa cum am promis în campania electorală, am iniţiat un proiect de lege care prevede că persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în Slatina şi pe o rază de 8 km în jurul acestei localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, din cauza poluării generate de platforma industrială existentă în municipiul Slatina. Am depus acest proiect pentru a corecta o nedreptate deoarece alte zone din România (Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna şi Târgu Mureş), aflate în aceeaşi situaţie, profită de astfel de facilităţi. Alături de mine a semnat acest proiect şi domnul Paul Stănescu, senator de Olt, căruia îi mulţumesc pe această cale pentru deschidere. Acum acest lucru este posibil și pentru mine, personal este o realizare dar și dovada faptului că se poate face dreptate unor oameni care chiar merită aceste mici… privilegii”, a declarat Gigel Știrbu, deputatul PNL de Olt. În acest context Puterea și Opoziția și-au dat mâna pentru interesul slătinenilor. Aleșii județului s-au unit în promovarea unei inițiative legislative care să includă printre orașele ale căror locuitori beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, din cauza poluării, și Slatina. Senatorul Paul Stănescu și deputatul Gigel Știrbu arată că, deși cei mai mari poluatori de pe platforma industrială – Alro, Electrocarbon și Alprom- asigură multe locuri de muncă, activitatea economică a acestora a afectat și afectează sănătatea locuitorilor din zonă. Actul normativ va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional.

Cristina Ciocan