Proiect transfrontalier accesat de Administraţia caracaleană

0
3569

Două localităţi înfrăţite, una din Bulgaria şi cealaltă din România, respectiv Montana şi Caracal au hotărât să atragă pentru localităţile lor proiecte europene şi prin alte programe ce rulează la nivel interegional.

În acest sens pentru consolidarea relaţiilor socio-economice a teritoriului transfrontalier Român- Bulgar a existat posibilitatea ca să se depună un proiect comun finanţat de Uniunea Europeană.

De comun acord, administraţiile din cele două localităţi au hotărât să depună  proiectul   ,,Green inteR Eco connEct Network, Apelul competitiv de proiecte dedicat Priorității 2 : O regiune verde finanţat de Uniunea Europeană  prin programul Intereg.

Proiectul care va fi depus de administraţia caracaleană şi care a obţinut aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor D.A.L.I. din partea Consiliului Local, vineri în cadrul unei şedinţe extraordinare poartă denumirea de  „Regenerarea spaţiului public din zona Bulevardului Antonius Caracalla din Municipiul Caracal, judeţul Olt”

”Noi am pregătit proiectul, trebuie depus în cursul zilei de luni şi aveam nevoie de aprobarea Consiliului local pentru aprobarea indicatorilor D.A.L.I. Proiectul este unul de aproximativ 1,5 milioane euro partea noastră şi 1,5 milioane euro partea bulgară .Partea noastră pe care am prins-o în acest proiect se referă la bulevardul Antonius Caracalla, de la ieşirea din intersecţia cu strada Mărului şi până la Piaţă. Proiectul se referă la refacerea zonei verzi şi la dezvoltarea acestora pe ambele părţi ale bulevardului, la reabilitarea şi modernizarea zonei, a trotuarelor, a aleilor şi a scărilor din zona Lipscani”, a declarat Ion Doldurea, primarul muncipiului Caracal.

                                       Doru Tudor