Proiect de 7 milioane de euro, la Caracal

0
1370

Proiectul cu finanțare nerambursabilă de 7 milioane de euro derulat prin multi-fond Programul Operaţional Regional (POR) – Programul Operaţional Capital Uman (POCU) al cărui beneficiar este Asociația GAL „Inima Romanaţiului”, fondată la inițiativa și cu sprijinul Primăriei Caracal a intrat în linie dreaptă. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, pe pagina sa de socializare.

Beneficiarii și instituțiile agrenate au prezentat stadiul de implementare al proiectului, marți, în cadrul unei ședințe de lucru ce a avut loc la sediul Primăriei Caracal.

Potrivit viceprimarului Octavian Stănescu, marele proiect va cuprinde crearea de locuri de muncă în intreprinderi de economie socială și subvenții pentru angajatorii locali, stagii de ucenicie și calificare, măsuri pentru reducerea abandonului școlar în principal pentru copiii Liceului Tehnlogolic „Constantin Filipescu” si Colegiul National „Ioniță Asan” (hrană caldă pentru programul „scoală după scoală”, rechizite și tabere școlare, vouchere pentru transport școlar, locuri de joacă și modernizare terenuri de sport, parteneriate părinți – cadre didactice – mediatori școlari și sanitari), asfaltarea străzilor de pământ în zona Fânărie, clarificarea și întocmirea gratuită a documentelor de proprietate și cadastru, igienizare și salubritate în blocurile ghetou din strada Carpați, măsuri pentru reducerea infracționalității și violenței domestice, s.a. Valoarea proiectului este de 7 milioane de euro.