Podul Olt va fi „cosmetizat” din nou

0
536

Afară este vopsim gardul, dar înăuntru este leopardul. Cam asta se întâmplă cu deja celebrul Pod Olt care a tot fost cârpit de autorități. Acum se pare că respectivul pod va fi din nou „cosmetizat”.

Lucrările de reparaţii la podul peste râul Olt, de la Slatina, vor impune din nou restricţii de circulaţie. Nu vor fi reparații capitale așa cum se aștepta toată lumea ci din nou reparații de fațadă, ba chiar de mântuială. Gropiile din partea carosabilă a podului răsar peste noapte mai ceva ca ciupercile. Autoritățile sunt îngrozite de faptul că acest mastodont îmbătrânit poate ceda oricând. Lucrarile vor fi suportate de Compania Națională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Valoarea acestor lucrări de …înfrumusețare se va ridica la 80.000 lei și se estimează că vor dura aproximativ o lună de zile, timp în care traficul se va desfășura alternativ. Autoritățile locale și județene sunt depăsite demult de acest subiect care pentru ei a devenit oarecum comun. În urmă cu mai bine de doi ani la urechea podului prefectul de atunci, dar și de acum, Silviu Neacșu susinea că… „Podul Olt va intra în reparaţii capitale. Este vorba despre lucrări de amploare, fapt pentru care podul peste râul Olt va trebui închis, iar autorităţile din domeniu deja lucrează pentru identificarea celei mai bune variante de ocolire a traficului rutier pe timpul derulării acestor lucrări”, nimic mai fals. De atunci și până acum s-au făcut doar mici reparații, nicidecum unele capitale. La rândul lor cei de la CNADNR au precizat că, pentru reparaţiile capital la Podul Olt din Slatina, Compania va aloca suma de 1,3 milioane de lei. Bani mulți care s-au dus și se vor duce pe… apa sâmbetei.

Podul peste râul Olt de la Slatina este primul pod de fier amenajat peste un râu intern românesc, fiind construit între 1888-1891. De atunci şi până în prezent nu au mai fost efectuate niciun fel de reparaţii capitale.