Noi sensuri unice în municipiul Caracal

0
2572

Primăria municipiului Caracal instituie noi sensuri unice pe unele artere din oraș , în urma unei solicitări formulate de Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Caracal. Scopul acestei măsuri îl reprezintă fluidizarea circulației în unele zone ale municipiului Caracal, cât și înlăturarea riscurilor de accidente rutiere.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, aprobată vineri, 29 martie, de aleșii locali, se instituie sens unic pe strada 1 Decembrie 1918, dinspre bulevardul Antonius Caracalla, până la intersecția cu strada Plevnei, sens unic pe Bulevardul Antonius Caracalla, dinspre intersecția cu strada Plevnei, până la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918 și sens unic pe strada Mihail Kogălniceanu, dinspre strada Calea București. De asemenea, prin aceeaşi hotărâre de Consiliu Local s-a aprobat sens unic pe strada Aleea Răsăritului, dinspre Calea București, până la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918.

Potrivit primarului municipiului Caracal, Liviu Radu, această hotărâre va intra în vigoare după amplasarea indicatoarelor rutiere şi după informarea în prealabil a cetăţenilor.Noi când luăm o hotărâre vă rog să mă credeți că nu o luăm noi că vrem noi așa.  Am discutat cu șeful de la circulație, cu domnul Georgică Andrei, și am considerat că aceste lucruri sunt oportune pentru fluidizarea traficului în zonele respective. Hotărârea eu cred că va intra în vigoare într-o săptămână după ce Prefectura va da aviz de legalitate. Șoferii vor fi informați în prealabil, nu se vor da imediat amenzi. Eu chiar am avut o intervenție în urmă cu ceva timp pentru că am fost la bilanțul poliției și dumnealor prezentau că atâtea amenzi au fost date și eu le-am spus domne nu mă interesează așa ceva. Pe mine mă interesează ca oamenii să fie mulțumiți. Înainte de a da o amendă faceți-i pe oameni să înțeleagă. Când ei nu au înțeles în ultimă instanță este amenda. Peste tot pe unde se schimbă semnele de circulație vor fi prezenți agenți de la Poliția Rutieră care le vor prezenta oamenilor noile semne de circulație. Eu încerc să am o influență asupra orașului încât oamenii să înțeleagă că orice instituție, orice oraș, se conduc după reguli. Încercăm ca oamenii să înțeleagă că acestea sunt reguli de bună funcționare”, a declarat edilul șef al municipiului Caracal, Liviu Radu.