Măndescu Valeriu: La Căminul Cultural din Pleșoiu vreau săptămânal un film, un teatru sau un spectacol

0
1031

Edilul Măndescu Valeriu și-a propus să asigure cetățenilor din Pleșoiu condiții bune de trai, mai ceva ca la oraș. Astfel, întreaga localitate este racordată la utilități, ușurându-le viața de zi cu zi oamenilor. Pentru că fiecare an aduce mai puțini elevi în bănci, primarul vrea să asigure în fiecare sat câte un parc pentru copii, încurajându-i astfel pe tineri să se stabilească în Pleșoiu, populând localitatea.

Bună ziua, domnule primar! Pentru început ne puteți spune ce proiecte aveți în derulare?

Vrem o primărie nouă. O să modernizăm, anvelopăm și dotăm școala gimnazială cu tot ce le trebuie elevilor: instalații termice, instalații electrice, bănci, table și multe altele. Pentru ambele proiecte finanțarea este prin CNI.

La capitolul drumuri, cum se prezintă comuna Pleșoiu?

Stăm foarte bine cu drumurile până acum. În al doilea mandat al meu am făcut 42 de km de asfalt, mai avem doar 1872 de metri de asfaltat. Avem prin Anghel Saligny proiectul de asfaltare, șanțuri de-a late și podețe la gospodării. Este depus pe Anghel Saligny, acum așteptăm finanțare, se zice că minumul de finanțare este 4.000.000 de lei. Acum, vom vedea ce bani primim!

Cetățenii din  Pleșoiu se pot lăuda că duc o viață bună, ca la oraș, în ceea ce privește utilitățile?

Cu utilitățile am terminat. Ultima canalizare pe care am făcut-o a fost în Doba, Schitu din Vale, Schitu din Deal, este în probe acum pentru recepția finală. Mai avem un proiect pentru introducere gazelor naturale în Schitu din Vale, Schitu din Deal, Arcești și Arcești-Cot, este gata, a fost finanțat prin FDI, s-a desființat prin Ordonanța 1, urmează acum să vedem unde îl depunem. Dacă nu vom găsi o linie de finanțare nu avem decât să facem un împrumut bancar, investiția costă 64 de miliarde.

Distanța mică dintre comuna Pleșoiu și orașul Slatina este un avantaj sau un dezavantaj pentru dumneavoastră în ceea ce privește tinerii și stabilirea lor aici?

Pentru noi este un avantaj. Eu urmăresc să le asigur toate condițiile, mai bine ca la oraș, astfel încât tinerii să vină aici, să populeze. Avem o școală gimnazială cu tot ce îi trebuie, cu încălzire. Însă, eu sunt la Primărie din 2008, atunci aveam în comuna 405 elevi, acum am 195. Urmăresc să le creez parcuri de joacă, în fiecare sat. Aici, avem în derulare un proiect ce vizează realizarea unui parc foarte frumos, situat între Cămin și Primărie. La Cămin vom da drumul după Paște, atunci când va fi gata și parcul respectiv. Poți să pui un director de Cămin care întrețină activitatea specifică unui Cămin Cultural, să nu fie săptămână fără un film, fără teatru, fără un spectacol. Asta urmăresc ca să le fie bine tinerilor!

Cu vaccinarea cum stați la nivel de localitate?

S-au mai vaccinat, dar nu în procentul la care ne așteptam. Au reținere la vaccin. Virusul acesta există, nu este ”foaie verde”. Vaccinurile astea nu sunt făcute ca să omoare populația. Trebuie înșeles că dacă te-ai vaccinat, te-ai protejat.