CONSILIUL JUDEȚEAN OLT A CEDAT DOUĂ IMOBILE PRIMĂRIEI CARACAL ȘI PRIMĂRIEI BALȘ

0
311

Consilierii județeni au aprobat joi, 17 decembrie, un proiect de hotărâre cu privire la trecerea unui  imobil-teren în suprafață de 7.053 metri pătrați din domeniul public al județului și aflat în administrarea DGASPC Olt în domeniul public al municipiului Caracal. Terenul este situat pe strada Dragoș Vodă, nr. 2, iar cedarea suprafeței s-a făcut la solicitarea Primăriei Municipiului Caracal, care va utiliza terenul în vederea dezvoltării urbanistice a zonei.

Tot în cadrul aceleiași ședințe, aleșii județeni au aprobat trecerea unui imobil din domeniul public al județului și aflat în administrarea DGASPC Olt în domeniul public Primăriei Balș. Este vorba despre clădirea centrului de Plasament „Floare de colț”, situată în orașul Balș, pe strada Plopului, nr. 16 B. Acest imobil urmează să fie reabilitat și modernizat și folosit ca sediu pentru instituțiile publice.

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a precizat că administrația din Caracal va utiliza terenul pentru a dezvolta o stradă și pentru construirea de noi locuri de parcare.

De a lungul timpului, CJ Olt a fost alături de UAT-urile din județul Olt. Atât la Caracal, cât și la Balș este vorba despre două imobile. La Caracal un teren, la Balș o clădire. Le transferăm proprietatea către unitățile administrativ teritoriale, astfel încât ei să și demareze proiecte necesare localităților. DGASPC nu folosea terenul de la Caracal, iar Primăria Caracal urmărește acolo să dezvolte o stradă și să facă locuri de parcare și spații verzi pentru locuitorii din acea zonă, pentru că terenul public pe care îl aveau în jurul blocurilor respective era foarte mic”, a spus șeful administrației județene.