Caracal: în era colectării inteligente

0
496

Caracalul face pași importanți spre alinierea la standardele europene de dezvoltare durabilă și de protejare a mediului.

Amplasarea de ECO INSULE supraterane inteligente destinate colectării separate a deșeurilor, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul 1. Valoarea proiectului este de 570.000 de euro.

37 de insule ecologice supraterane digitalizate extrem de utile pentru colectarea separată a deșeurilor vor fi puse în funcțiune în municipiul Caracal. Aceste insule vor fi amplasate în zone de blocuri.

Ecoinsulele amplasate vor funcționa pe baza unei cartele și vor fi prevăzute cu un sistem de identificare a persoanei care depune deșeurile reciclabile.

Insulele ecologice dispun de containere separate pentru fiecare tip: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic, metal, hârtie și carton.

Prin intermediul asociației de proprietari, fiecare familie va primi saci de colectare cu cod de bare unic pentru fiecare apartament. Accesul la fiecare recipient de depozitare se face în baza unui cititor de coduri de bare, care scanează codurile de pe sacii menajeri.

Printre avantajele acestor dispozitive se numără și eliminarea mirosurilor neplăcute, a vandalizării și al aspectului inestetic pe care actualele platforme de colectare îl au.

Marilena Vasile