Administraţia Doldurea continuă şi în acest an modernizarea şi reabilitarea reţelei de străzi a municipiului Caracal

0
1697

Modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale în municipiul din Câmpia Romanaţiului  reprezintă şi în acest an obiectiv prioritar pentru  conducerea  Administraţiei  Locale caracalene. În 2023 peste 9km de străzi au fost modernizate, unele dintre aceste primind pentru prima data covor asfaltic.Şi în acest an lista de investiţii a bugetului local va cuprinde lucrări de reabilitare şi modernizare a reţelei de străzi care necesită urgenţă din partea administraţiei locale,   datorită şi lucrărilor de modernizare la reţeaua de apă şi canal .

În acset sens, în prima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Local, Ion Doldurea, primarul localităţii a supus aprobării Legislativului Local un proiect de avizare a lucrărilor de intervenţii DALI pentru un prim pachet de 9 străzi însumând 2587 de  metri. Este vorba de străzile: Grigore Alexandrescu,Armoniei, Contemporanul,Aleea Teilor, Petre Puican, Sabinelor, Spicului, Zorilor, 13 Decembrie, care vor fi modernizate cu bani de la bugetul local, în acest sens fiind alocată suma de 5 900 342 lei cu tot cu TVA.

„Unul din obiectivele pe care mi le-am propus este şi acela de a crea condiţii mai bune pentru circulaţia rutieră şi pietonală, în condiţii de siguranţă şi confort inclusiv în cartierele unde străzile sunt fie din balast- pământ, fie mai poartă urme a cea ce altădată se numea modernizare, piatră cubică sau îmbrăcăminţi din beton în stare avansată de degradre şi pierdere a funcţionalităţii.”, a spus Ion Doldurea primarul municipiului Caracal.

                                            Doru Tudor