Vâlcov apărat de actualul guvern

0
664

De anul acesta, lui Darius Vâlcov i s-a găsit o funcţie plătită din bani publici. Această situație a fost creeată de actualul guvern. Așa zisa racolare a fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov în grupul de la Camera Deputaţilor a fost explicată de vicepremierul Marcel Ciolacu.

Deși are probleme penale, Darius Vâlcov a fost cooptat anul trecut în echipa care a redactat programul de guvernare. De asemenea, a realizat evaluarea miniştrilor Cabinetului Grindeanu. „ Aveam nevoie de expertiza dânsului”, au spus cei din PSD.

Cu toate acestea Darius Vâlcov încă are… păcatele lui. Acesta este cercetat în mai multe dosare. În cel mai recent dosar al fostrului ministru Darius Bogdan Vâlcov a fost pus sub acuzare de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, anchetatorii susţinând că acesta a constituit trei societăţi comerciale, SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii, ce acţionau ca un tot unitar.

„Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea, un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – având ca activitate, cadastru- astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1.000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. În acelaşi dosar mai este cercetat şi fostul consilier democrat-liberal Mircea Dogaru. Așadar, situația fostului ministru nu este una roz, mai mult, acesta încă mai are de dat o serie de explicații magistraților.