USR Olt, o nouă filială la Caracal

0
1168

Opoziția din județul Olt crește și devine mai puternică cu fiecare filială înființată în plus. USR Olt și-au mărit echipa județeană printr-o nouă filială la Caracal, acolo unde se pare că femeile sunt ceva mai implicate ca bărbații.

”Este o filială mult așteptată. Făceam eforturi oarecum de vreo 2, 3 luni pentru ca filial de la Caracal să ia naștere. Am găsit câțiva membri, chiar oameni buni, oameni pregătiți, adevărați profesioniști în domeniile lor. Printre ei se numără asistenți medicali, antreprenori, ingineri. Cred că e singura filială unde sunt mai multe doamne decât bărbați. Alegerile pentru completarea organigramei la Caracal urmează să se desfășoare pe 2 iunie. Am amânat data alegerilor interne tocmai pentru a se cunoaște mai bine, vreau să fie un proces total democratic: ei între ei să se cunoască și după aceea votează în cunoștință de cauză. Am întârziat, într-adevăr, ceva cam mult cu filiala Caracal, ținând cont că este al doilea oraș al județului, era mare nevoie să punem bazele acolo, însă o să recuperăm timpul”, a declarat Silviu Anton, președintele USR Olt.

Cum s-au înființat, s-au pus și pe treabă și au identificat oameni care să-i reprezinte în secțiile de votare în ziua de 26 mai.

”Chiar imediat după înființarea filialei, membrii de acolo au reușit să găsească oameni pentru a acoperi toate secțiile de vot, așadar avem delegați reprezentanți pentru USR în Caracal pentru alegerile europarlamentare”, a completat liderul USR.

Cât privește campania în desfășurare, pentru alegerile europarlamentare, lucrurile merg într-o direcție bună. Membri USR se întâlnesc cu cetățenii atât în Slatina, fac deplasări în județ și sunt optimiști că vor scoate un scor bun.

”Suntem în plină campanie, miercuri am depus listele cu reprezentanți în secțiile de vot. Sunt primele alegeri când reușim să acoperim toate secțiile de vot. Facem campanie atât pe stradă în Slatina, cât și în județ. Neavând filiale, într-adevăr, nu este ușor să acoperim tot județul în mod eficient și să ajungem la toți oamenii. Facem tot ce putem să ajungem la cât mai mulți. Plus că avem cei mai buni candidați, cea mai bună listă și merită să fie votați”, a menționat Silviu Anton.

Acesta este încântat de reacțiile oamenilor pe care-i întâlnește în teritoriu: ”Foarte mulți s-au săturat de clasa politică, mulți nu mai au speranță. Însă față de 2016, de exemplu, se simte o îmbunătățire în ceea ce privește speranța oamenilor în mai bine. Prin apariția Alianței USR-Plus 2020 o parte dintre oameni chiar cred că se poate schimba în bine clasa politică.”

În acest moment USR Olt numără 11 filiale și circa 150 de membri.