Înaintări în grad, la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt

0
578

Trei ofiţeri şi doisprezece subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au fost recompensaţi cu înaintarea în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad.

 

Totodată, personalului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt i-au fost acordate recompense morale, după cum urmează: Mulţumiri – 20 ofiţeri şi 46 subofiţeri, Felicitări – 6 ofiţeri precum şi Citarea prin Ordin de Zi pe Unitate – 1 ofiţer, un maistru militar şi 20 subofiţeri.

 

Astăzi, este și ziua Jandarmeriei Române, când se împlinesc 170 de ani de la înființare. Din cauza epidemiei de coronavirus, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt nu se desfășoară activitățile caracteristice acestei zile.

 

 

Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române este 3 aprilie 1850 când, printr-un Ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor în jandarmi”.

Prin această lege s-a dat statutul juridic armei jandarmeriei şi s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare. La 23 iunie 1865, a fost redactat Regulamentul pentru serviciul jandarmeriei de oraş, prin care se stabilea locul şi rolul în noua formă de organizare, în urma căruia, deşi se aflau sub autoritatea Ministerului de Război, jandarmii au fost puşi sub autoritatea Ministerului de Interne.