Un week-end, 115 amenzi. Valoare totală: 63.000 lei

0
172

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slatina și secțiilor de poliție arondate au acționat pe linia  prevenirii și combaterii actelor antisociale, în vederea asigurării unui climat optim de siguranță publică.

Vineri, polițiștii de proximitate slătineni au acționat în zona unităților școlare pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a absenteismului școlar, identificând 24 de elevi care absentau de la cursuri.

Totodată, polițiștii au acționat în piețele alimentare și agroalimentare din municipiul Slatina, fiind verificate 24 de unități comerciale. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.100 de lei,  pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 115 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru încălcarea normelor privind ordinea și liniștea publică, 77 pentru nerespectarea legislației rutiere și 4 pentru încălcarea prevederilor privind paza obiectivelor , bunurilor, valorilor și persoanelor. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 63.110 lei. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 13.100 lei.

Polițiștii Biroului Rutier Slatina au oprit și controlat în trafic 230 de autovehicule, valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate pentru încălcarea legislației privind circulația pe drumurile publice fiind de 44. 660 lei. Au fost reținute 26 de permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au fost sprijiniți de către jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.