Un medic ORL-ist de la Spitalul Caracal, infectat cu virusul SARS-COV2

0
840

Potrivit datelor transmise de DSP Olt, printre ultimele cazuri confirmate cu virusul SARS-COV2 sunt trei asistente medicale de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, un medic de la Spitalul Municipal Caracal și un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Managerul de la Spitalul Caracal, Cătălin Tudor, a precizat că medicul a prezentat simptomatologie specifică și a fost testat. Acum primește îngrijiri de specialitate în unitatea medicală din Caracal.

„Un medic ORL-ist, care era în concediu, înainte să revină la serviciu a făcut o testare, pentru că prezenta simptomatologie specifică. Testul i-a ieșit pozitiv, iar în acest moment este internat și primește tratament”, a precizat managerul de la Spitalul Caracal, Cătălin Tudor.

Potrivit datelor DSP Olt, sunt în jur de o sută de olteni internați în continuare în spital, zece fiind la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai sunt aproximativ 1.090 de persoane externate, dintre acestea în jur de 700 fiind vindecate, 213 externate din spital la cerere și aproximativ 180 care au refuzat internarea şi au fost izolate la domiciliu. De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, 8.020 de olteni au fost testați pentru depistarea COVID-19.