Stropește pomii fructiferi cu această soluție cu bicarbonat de sodiu, periodic. Scapi de boli și dăunători

0
2184

Proprietarii de livezi și grădini știu că trebuie să aibă mereu grijă ca pomii fructiferi să nu fie distruși de boli și dăunători. Dacă te confrunți cu astfel de probleme și nu vrei să mai stropești pomii cu substanțe chimice, poți prepara singur o soluție cu bicarbonat de sodiu pe care o poți folosi ca surogat. Rezultatul este garantat.

Soluția cu bicarbonat de sodiu poate scăpa pomii fructiferi de boli și dăunători

Substanțele chimice sunt cel mai folosite pentru a stropi pomii fructiferi, însă acestea pot avea efecte dăunătoare pentru persoanele care consumă fructele culese din arborii respectivi și nu sunt bune nici pentru mediul înconjurător. Dacă ai o livadă și vrei să scapi de dăunători într-un mod simplu și ieftin, bicarbonatul de sodiu este aliatul de nădejde.

Ingredientul poate fi cumpărat de la orice magazin alimentar, fiind foarte ieftin. Este un produs care nu ar trebui să îi lipsească niciunui grădinar, întrucât are o mulțime de întrebuințări și este foarte eficient. Dacă livada ți-a fost invadată de omizi, poți prepara o soluție din 75 de grame de bicarbonat de sodiu pe care îl dizolvi în 10 litri de apă. Folosește amestecul la stropirea pomilor fructiferi și vei vedea imediat rezultatul. Același amestec poate fi folosit și la stropitul viței de vie pentru a proteja strugurii de putregaiul cenușiu și pentru a crește conținutul de zahăr din boabe.

Bicarbonatul de sodiu este eficient și împotriva manei. Dizolvă o linguriță de bicarbonat într-un litru de apă caldă și folosește-l pentru a stropi castraveții. De asemenea, dacă uzi castraveții cu apă în care ai dizolvat acest ingredient minune, poți preveni îngălbenirea prematură a frunzelor.

În cazul în care ai plantat varză iar aceasta este mâncată de insecte, poți presăra bicarbonat de sodiu direct pe frunzele plantei, iar acestea vor dispărea în scurt timp.

Sursa: playtech.ro