Start în Programul Tomata. Dosarele vor fi depuse prin poștă

0
267

Schema de „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” a fost publicată în Monitorul Oficial.

 

Astfel, fermieri olteni își pot depune cererile până pe 15 mai, iar valorificarea producției se va face până pe 15 iunie inclusiv.

 

Solicitanții înregistrați în Registrul unic au obligația de a depune documentele justificative care să ateste comercializare producției de tomate obținute în spații protejate până pe 30 iunie.

 

Din cauza epidemiei de coronavirus, fermierii vor depune dosarele prin poștă, urmând ca reprezentanții DAJ Olt să comunice numărul de înregistrare telefonic.

 

„Îi rugăm pe fermieri să ne transmită un număr de telefon unde să fie contactați. DAJ Olt va verifica, în baza cererii, a declarației pe propria răspundere și în baza notificării scrise a solicitanților, transmisă prin e-mail, fax sau poștă, începutul rodirii și evaluează producția de tomate înainte de recoltare. Fermierii au obligația să declare dacă au beneficiat sau nu de ajutoare de minimis în perioada 2018-2020, în oricare dintre formele de organizare, persoană fizică, juridică, PFA, II, IF”, a precizat directorul DAJ Olt, Gabriela Andronie.

 

Anul trecut, peste 6.000 de fermieri olteni au solicitat ajutorul de minimis pentru tomate.