Senatorul Liviu Voiculescu a prezentat seria de măsuri pentru combaterea epidemiei de coronavirus luate de Guvernul Cîțu

0
146
Senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, a prezentat pe pagina sa de socializare o serie de măsuri pentru combaterea epidemiei de coronavirus luate de Guvernul Florin Cîţu. Măsurile pe care le punctează Voiculescu sunt următoarele:
”România are aproape 1.500 de paturi de Terapie Intensivă funcţionale pentru pacienţii COVID, după ce la începutul lunii septembrie numărul acestora era de 860. La solicitarea premierului Florin Cîțu, Ministerul Sănătății și DSU au luat măsuri în acest sens.
Guvernul a alocat suma de 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu medicamente şi pregătirea paturilor ATI necesare în gestionarea pandemiei de COVID-19;
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat achiziționarea a 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate, pentru a face față nevoii crescute de oxigen pentru pacienții COVID din spitale.
CNSU a aprobat o solicitare de asistenţă internaţională pentru asigurarea unor produse de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19. Decizia priveşte: solicitarea de asistență internațională constând în achiziționarea a 12.700 flacoane de 400mg de Tocilizumabum; solicitarea de asistență internațională constând în concentratoare de oxigen.” a precizat liberalul.