Se dau bani de la stat! Acești români vor primi ajutoare în valoare totală de 5 milioane de lei

0
393

Acești români vor primi ajutoare de urgență în valoare totală de 5 milioane de lei, conform unui comunicat de presă al Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Ajutoarele de urgență pentru persoanele afectate de inundațiile produse pe parcursul anului 2019, aprobate luni de Guvern printr-o Hotărâre, se vor acorda din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul MMJ, în acest fel: câte 3.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror bunuri de folosinţă îndelungată au fost afectate în proporţie de peste 90%; câte 2.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror bunuri de folosinţă îndelungată au fost afectate în proporţie cuprinsă între 50% şi 90% inclusiv; câte 1.500 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror bunuri de folosinţă îndelungată au fost afectate în proporţie de până la 50% exclusiv.

De altfel, în cazul în care, în urma inundaţiilor, alunecărilor de teren şi fenomenelor meteorologice deosebite se înregistrează pierderi de vieţi omeneşti, familia persoanei/persoanelor decedate beneficiază suplimentar de suma de 5.000 lei.

În ceea ce privește normele de acordare a ajutoarelor de urgență, acestea au fost simplificate. Astfel, familiile sau persoanele afectate nu mai trebuie să completeze cereri, iar efectuarea anchetelor sociale a fost eliminată, potrivit Agerpres.

Sursa: capital.ro