Școlile din Olt se redeschid din 8 februarie

0
384

Școlile din Olt se redeschid din 8 februarie, odată cu semestrul al doilea dacă rata de infectarea cu SARS-COV2 în localitate este sub 1 la mia de locuitori.
„De luni, școala va începe față în față, ținând cont că rata de infectare în Olt este sub unu la mia de locuitori. În această situație, atât copiii de de grădiniță, cât și cei din ciclul primar, liceal, postliceal vor începe față în față. În scenariul galben, unde rata de infectare este între 1 și 3 la mia de locuitori vom avea prezență fizică pentru grădinițe, învățământul primar și clasele terminale, clasa a VIII-a și clasele a XII-a și a XIII-a. Acolo unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, în scenariul roșu, vor veni doar cei de la grădiniță și ciclul primar. Dacă rata de infectare depășește șase la mia de locuitori, atunci toți elevii vor învăța în online. Să sperăm că acest scenariu nu se va aplica în județul Olt, iar elevii și profesorii vor întâlni față în față, pentru că eficiența este mult mai mare decât în mediul online”, a declarat inspectorul general al ISJ Olt, Victor Iacobescu.
Distanța de 1 metru între elevi va fi aplicată doar în clasele unde spațiul permite acest lucru, unitățile de învățământ trebuie să asigure materiale de curățenie și igienă, în timp ce aerisirea claselor se va face în pauze, dar și înainte de începerea cursurilor.