Prefectul de Olt, mesaj de Ziua Pompierilor: ”Să vă ajute şi să vă protejeze Dumneazeu în misiunile zilnice, pentru a vă întoarce teferi la familiile dumneavoastră”

0
119

În fiecare an, pe data de 13 septembrie aniversăm Ziua Pompierilor din România, a oamenilor care își dedică și își riscă totodată propriile vieți pentru binele nostru.  Evenimentul anual ne oferă ocazia de a ne aduce aminte episodul glorios din istoria națională, lupta de pe Dealul Spirii purtată de compania de pompieri din București împotriva oștirii otomane.

Cu acest prilej, prefectul județului Olt, Florin Homorean a transmis următorul mesaj:

Astăzi este o zi specială pentru pompierii din România, cărora le dedicăm în fiecare an ziua de 13 septembrie, rămasă în istoria naţională pentru actul eroic al pompierilor militari care, în 1848, au sărit în apărarea revoluţionarilor paşoptişti, în Bătălia din Dealul Spirii. 

Cei care aleg acum să devină pompieri dau dovadă de acelaşi curaj şi multă empatie în misiunile de stingere a incendiilor, salvare a oamenilor aflaţi în pericol şi înlăturarea consecinţelor unor dezastre. 
Munca dumneavoastră impresionează prin dăruirea şi profesionalismul cu care vă îndepliniţi misiunea de salvatori şi vă mulţumim în fiecare zi pentru asta. Sunt calităţi de care dumneavoastră, pompierii români, daţi dovadă în fiecare intervenţie la care sunteți solicitaţi, în ţară sau străinătate. 
Chiar în aceste momente, pompierii olteni intervin în situaţii de urgenţă, oferindu-ne siguranţă. 
Vă asigur, dragi pompieri olteni, de tot sprijinul meu şi al instituţiei pe care o conduc în îndeplinirea misiunilor dumneavoastră.
Suntem mândri, deopotrivă cetăţeni şi autorităţi publice de toţi dintre dumneavoastră! 
Să vă ajute şi să vă protejeze Dumneazeu în misiunile zilnice, pentru a vă întoarce teferi la familiile dumneavoastră.
Felicitări şi La mulţi ani!” a transmis Homorean.