Reprezentanții STS, vizită la Prysmian

0
379

Reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au efectuat, la începutul acestei luni, o vizită de lucru la fabricile de cabluri electrice și de telecomunicații de la Prysmian România.

Reprezentanții fabricii spun că a fost un schimb de experiență, specialiștii din cadrul STS descoperind soluții tehnice pentru a crește gradul de digitalizare.

„În cursul acestui schimb de experiență, specialiștii STS au aflat informații privind procesul de fabricație a cablurilor de fibră optică, a celor de energie și a altor produse pentru conectorizarea cablurilor cu fibră optică realizate de Grupul Prysmian in Slatina sau în alte fabrici, având discuții despre soluțiile inovatoare IT&C ce pot fi implementate folosind echipamentele produse de Prysmian Group. STS furnizează servicii din domeniul comunicațiilor guvernamentale și tehnologiei informației pentru instituțiile și autoritățile publice din România, având în derulare proiecte de implementare și dezvoltare a infrastructurilor complexe de telecomunicații speciale cu acoperire națională prin care oferă soluții tehnice care implică echipamente și tehnologii de ultimă generație. Prin această vizită, specialiștii STS au avut oportunitatea să vadă diferite tehnologii de fabricare a cablurilor cat și standardele de calitate necesare în domeniu, precum și alte informații utile în procesele de proiectare a rețelelor de telecomunicații puse la dispoziția statului român.(…) Specialiștii din cadrul STS au descoperit la Prysmian și diferite soluții tehnice care pot fi implementate la nivelul autorităților locale pentru a crește gradul de digitalizare și acces la internet al localităților din România, fiind prezentate proiectele de transformare digitală derulate de companie în localitățile Plaiuri și Petreștii de Jos din județul Cluj”, se arată într-un comunicat al Prysmian.

La întreprinderea Prysmian din Slatina se produc cabluri pentru industria de telecomunicații, fiind cea mai mare fabrică producătoare de cabluri cu fibră optică din Europa, dar și a Grupului Prysmian în lume. Tot aici, se produc diferite tipuri de cabluri pentru sistemele electrice de joasă, medie și înaltă tensiune, adaptate pentru orice condiții de funcționare, dar și o gamă largă de cabluri de fibră optică adaptate pentru orice aplicație.