Emil Moț a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Realizare infrastructură pentru biciclete”

0
357

Miercuri, 30 octombrie 2019, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Primarul Municipiului Slatina a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Realizare infrastructură pentru biciclete”, cod SMIS 127373.
Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 2.743.566,30 lei.
Investiția realizată prin proiect va consta în realizarea a 14 km de piste pentru biciclete pe arterele principale din Municipiul Slatina structurate pe 4 tronsoane:
Tronsonul 1 – Plaja Olt – Casa de cultură a Tineretului
Tronsonul 2 – Strada Ecaterina Teodoroiu – Strada Drăgănești
Tronsonul 3 – Strada Cireașov – Strada Artileriei
Tronsonul 4 – Strada Crișan – Bulevardul Nicolae Titulescu
Amplasarea pistelor pentru biciclete se va face pe carosabil, acolo unde spațiul o permite, pe fiecare sens de deplasare. Lățimea pistei de biciclete va fi de 1,2 m și se va asigura separarea de banda de circulație alăturată.
Prin soluția propusă în cadrul proiectului, se vor asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta (piste de biciclete) și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 în Municipiul Slatina.