Poliția de frontieră, la ora bilanțului

0
327

La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Olt, în prezenţa domnului comisar-şef de poliţie Răboj Nicu Florian, adjunct al șefului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, a avut loc evaluarea activității pe anul 2019, în cadrul căreia au fost prezentate principalele rezultate înregistrate în domeniile de activitate specifice.

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt este o structură operativă care desfăşoară activităţi de colaborare cu Sectoarele Poliţiei de Frontieră de pe raza judeţului Olt, respectiv S.P.F. Orlea și S.P.F. Corabia, având următoarele atribuţii:
supravegherea frontierei şi controlul trecerii acesteia cu R. Bulgaria pe o lungime de 50 kilometri;
prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi criminalităţii transfrontaliere în general, în zona de competenţă, precum şi orice altă încălcare a regimului juridic al frontierei de stat;
susţinerea, la nevoie, a activităţilor specifice derulate la nivelul sectoarelor poliţiei de frontieră;
apărarea vieţii, integrităţii corporale şi libertăţii persoanelor, proprietatea publică şi privată, celelalte drepturi şi interese legitime ale cetăţenilor;

În anul 2019, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt au fost depistate 52 fapte ilegale, din care 32 infracțiuni și 20 contravenții fiind înregistrate un număr de 18 dosare penale cu 32 infracţiuni în care au fost implicate 35 persoane.
S.T.P.F. Olt a acționat în sprijinul S.P.F. Corabia și S.P.F. Orlea, la solicitarea celor două sectoare, executând un număr de 229 misiuni în cadrul dispozitivelor de supraveghere a frontierei de stat, respectiv 99 S.P.F. Corabia și 130 S.P.F. Orlea.
Totodată, au fost executate 116 misiuni în comun cu Poliția Oraș Corabia pe linia menținerii ordinii publice și 136 misiuni proprii. De asemenea, au fost executate un număr de 22 misiuni în cooperare cu autoritățile de frontieră ale statului vecin.

Traficul ilicit cu produse din tutun

Fenomenul infracțional al traficului ilicit cu produse din tutun, prezent în zona de responsabilitate în anul 2019, a fost combătut prin acțiuni și misiuni specifice, fiind confiscate aproximativ 25.100 ţigarete, în valoarea de aproximativ 20.000 lei.

Braconajul piscicol

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial a Poliției de Frontieră Olt au descoperit 21 persoane, încadrate la 15 infracțiuni, care pescuiau pe râul Olt și pe fluviul Dunărea, folosind unelte de pescuit interzise.

Bijuterii fără documente

În anul 2019, polițiștii de frontieră olteni în cooperare cu structurile M.A.I. au desfășurat acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii operaţiunilor ilicite cu metale prețioase și a rețelelor de falsificatori de documente.