Presiune uriașă pe TMK-ARTROM. Sunt anunțate proteste

0
1018

Deși angajații și-au primit salariile, la finalul săptămânii trecute, situația de la TMK-ARTROM este departe de a fi rezolvată. Sindicaliștii spun că degeaba au fost deblocate conturile, dacă compania nu își poate vinde produsele, o cantitatea importantă de marfă fiind blocată în mai multe porturi.

Liderul de sindicat de la TMK-ARTROM, Cornel Ștefănescu, a precizat că există în continuare presiunea la nivelul societății, pentru că situația nu a fost integral rezolvată.

„Vineri, la ora 16.50, toți oamenii aveau banii în conturile personale. În mod normal, BCR ar fi trebuit să facă viramentul către celelalte bănci, unde oamenii aveau conturile persoane și atunci ar fi însemnat ca în cursul zilei de astăzi, după 10-11, să le intre banii în conturile persoane. Atunci BCR a făcut virament direct în conturile oamenilor, iar toți și-au primit banii. Știm și noi că ar exista marfă blocată…este normal ca ordinul 467 să-și producă efectul din momentul în care a fost dat în Monitorul Oficial, din 25 martie. Ordinul 467 își produce efectele de blocare a tuturor activităților, decizia nr. 1 dată tot pe 24 martie a ANAF-ULUI a fost pentru deblocarea conturilor ca să poată să-și primească oamenii salariile, pentru plata furnizorilor și ca să poată să facă plăți către instituții de credit, adică să poată să vireze banii din contul societății către contul bancar pentru salarii. Restul, celelalte activități sunt blocate în continuare, în baza acelui ordin. Acum urmează să se dea încă o decizie de deblocare a activității, s-au și făcut demersuri în acest sens, s-a luat în calcul acest ordin, facem și alte demersuri. Sperăm cât mai repede posibil ca situația să fie rezolvată, să nu mai dăm din nou emoții oamenilor. Presiunea este în continuare, doar că a fost o mică relaxare în momentul în care și-au văzut salariile primite, s-au mai liniștit, dar înțeleg din nou cum stă situația! Lucrurile nu sunt tocmai bine. Degeaba ai conturile deblocate, dacă nu poți să produci, să vinzi, să faci nimic…”, a spus Ștefănescu.

Sindicaliștii au programat marți, 29 martie, în intervalul 15.30-17.00, un protest în fața Prefecturii Olt.

„Avem un protest anunțat, marți, în fața Prefecturii Olt. Dacă se va debloca activitatea, posibil că vom lua altă hotărâre, de anulare a protestului. Acum principala revendicare ar fi rezolvarea situație și să mulțumim și noi instituțiilor care ne-au ajutat, băncilor…”, a spus ironic liderul de sindicat.