Poliţia, cu ochii pe şoferii băuţi sau fără permis:10 dosare penale pentru infracțiuni rutiere

0
379

 Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au întocmit, în weekendul trecut, 10 dosare penale privind săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice

 În perioada 15-17 iunie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice și depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

În acest sens, au constatat 10 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care trei pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, cinci infracțiuni pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și două infracțiuni pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Astfel, în data de 16 iunie , ora 17.30, pe strada Șoseaua-Nouă, din comuna Cilieni, a fost depistat un bărbat de 31 ani, din comuna Cilieni, în timp ce conducea un  moped, fără a poseda permis de conducere și având o alcoolemie de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a  refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea  stabilirii alcoolemie. Drept urmare, au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge. O jumătate de oră mai târziu polițiștii au depistat în trafic pe strada Gării, din orașul Potcoava, un bărbat de 33 ani, din comuna Bălteni, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. În acest caz au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. La diferență de o oră și jumătate un alt bărbat, de 36 de ani, din comuna Morunglav, a căzut în plasa polițiștilor. Acesta a fost depistat pe strada Nicolae Bălcescu, din oraşul Balş, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ilie Bîzoi