Ploi și vijelii în jumătate de țară

0
190
vreme

Jumătate de ţară se va afla sub cod galben de vijelii şi ploi începând de vineri de la prânz, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini mari, vor fi rafale de peste 90…100 km/h.

Conform ANM, de vineri de la ora 12.00, până la ora 23.00, este valabilă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

În Banat, Crişana, Maramureş, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi nordul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (rafale de peste 60…65 km/h), averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi grindină”, anunţă meteorologii.

Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20…25 l/mp.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini mari, vor fi rafale de peste 90…100 km/h.

Pe arii restrânse, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi şi în restul teritoriului.

Potrivit prognozei speciale emisă vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru București, între orele 12.00 – 23.00 vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o maximă termică de 22 – 24 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după orele amiezii, când vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie (rafale de peste 55…60 km/h) și averse (cantități de apă posibil în jurul a 15 l/mp).