Paul Stănescu, dorit președinte executiv al partidului de filiala pe care-o conduce

0
505

Vineri, în sala de ședințe a Consiliului Județean a avut loc conferința județeană a filialei Olt a Partidului Social Democrat. În cadrul evenimentului, membrii PSD Olt și-au exprimat dorința ca Paul Stănescu, președinte al organizației, să candideze pentru funcția de președinte executiv al partidului la congresul din 29 iunie.

Într-o conferință de presă susținută după întâlnirea cu membrii partidului, senatorul a spus în repetate rânduri că este onorat de faptul că este susținut de colegii săi și a ținut să sublinieze că decizia lor nu este ”o regie”. În același timp, Stănescu încă se mai gândește dacă să facă pasul de a candida sau nu, menționând că pentru el este foarte important să creadă cu adevărat într-un proiect politic pentru partid și pentru țară.

„Eu vreau să cred într-un proiect nu pentru cineva anume, ci într-u proiect al PSD pentru România. La această oră, nu sunt convins dacă e aşa. Trebuie să mă convingă. Ştiţi bine că nu am fost de acord cu un Congres imediat. Eu cred că nu este o decizie bună, chiar dacă a fost luată cu majoritate în Comitetul Executiv Naţional. Eu vedeam lucrurile de felul următor: să avem un Congres, în funcţie de programul la prezindeţiale, la sfârşitul lui iulie, în care să venim cu un proiect politic în faţa cetăţenilor, să modificăm statutul să nu mai avem aberaţia ca preşedintele PSD să fie ales de toţi membrii. Şi, bineînţeles, tot în statutul nostru scrie că, indiferent de studiile sociologice, să nominalizăm un candidat la funcţia de preşedinte, dar cu o decizie politică a Congresului. Iar după prezidenţiale, să avem un Congres de alegeri, de la bază şi până la conducerea partidului la nivel naţional. Era şi o perioadă de time-out, în care să ne gândim la lucruri. Apoi să intrăm în alegerile locale cu o conducere care să fie vehicul pentru candidaţi”, a declarat Paul Stănescu.

La congresul din 29 iunie vor participa 157 de membri ai PSD Olt.