Parlamentul a declarat 10 Mai – Ziua Independenței Naționale

0
135

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 166 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 92 de abţineri, un proiect de lege privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României.
”A fost votat în ședința Camerei Deputaților, Proiectul de Lege privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României, inițiat de mine acum 4 ani!
Chiar dacă unii deputați au promovat mesaje antinaționale și antistatale împotriva acestei inițiative, azi, majoritatea parlamentară a votat ca pe data de 10 mai, românii să poată sărbători Ziua Independenței României!” a declarat deputatul de Olt, Gigel Știrbu.
Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect, urmând ca actul normativ să fie transmis președintelui Iohannis pentru promulgare.
„Ziua de 10 mai va fi sărbătorită în fiecare an ca Ziua Independenţei Naţionale a României, zi de sărbătoare naţională, lucrătoare. Parlamentul, preşedintele României, Guvernul, celelalte autorităţi publice centrale, precum şi autorităţile administraţiei publice locale vor organiza manifestări cultural-artistice, cu ocazia sărbătoririi zilei prevăzute la art. 1. Fondurile necesare pentru organizarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilei de 10 mai pot fi asigurate din bugetele locale sau din bugetele autorităţilor publice centrale, precum şi ale instituţiilor publice, în limita alocaţiilor bugetare aprobate”, se arată în proiectul de lege.