Virusul West Nile a apărut în județ – Maladia a ucis un om

0
242

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină din Slatina nu mai primeste donatori din comuna olteană Radomirești, după ce un bărbat în vârstă de 81 de ani din localitate a decedat pe fondul unei meningite virale, instalată în baza unor afecțiuni mai vechi, ce ar putea avea legatură cu virusul West Nile.

Reprezentanții DSP Olt sunt în alertă și susțin că se fac cercetări în continuare pe acest caz. Mai mult, ei au transmis printr-un comunicat următoarele:

„Încă de la internare, pe fondul unor afecțiuni cronice preexistente, pacientul a prezentat o stare generală agravată. (…) Rezultatul investigației: test pozitiv pentru infecția cu virus West Nile. Evoluția stării generale a fost spre deces, certificat în data de 12.08.2017”, se arată în comunicatul DSP Olt.

Practic, diagnosticul medicilor a fost că decesul pacientei a fost cauzat de encefalită provocată de virusul West Nile. Virusul West Nile are trei efecte diferite asupra oamenilor: o infecție asimptomatică, un sindrom de febră ușoară numit febra West Nile și meningită sau encefalită West Nile. Maladia este transmisă de țânțari.

Potrivit sursei citate, recoltarea de la donatori din comuna Radomirești va fi reluată după 28 de zile, dacă între timp nu se mai înregistrează niciun caz de acest gen. DSP a transmis o informare către autoritățile locale prin care recomandă începerea dezinsecției în toate localitățile județului.