Oamenii din Olt sunt disperați – Ministerul Mediului, chemat în instanță. Ce nemulțumiri au oltenii

0
608

Reprezentanţi ai mai multor societăţi agricole din comuna Poboru, jud. Olt, au dat în judecată Ministerul Mediului şi Garda Forestieră, nemulţumiţi de faptul că, de mai mulţi ani, culturile lor agricole, în special cele de porumb, sunt devastate de mistreţi, autorităţile fiind pasive la solicitări, conform Mediafax.

Agricultorii din Poboru se plâng că mistreţii le atacă frecvent culturile, în special pe cele de porumb.

Nemulțumiți sunt și reprezentanții societăților agricole, care s-au unit și au dat în judecată Ministerul Mediului, dar și Garda Forestieră, care administrează fondul de vânătoare din zonă.

Primarul comunei Poboru, Iulian Bărăscu, a acuzat lipsa de colaborare a autorităţilor care sunt autorizate să ia măsuri în aceste cazuri.

„Oamenii sunt disperați, nu știu ce să mai facă. Societățile agricole au înregistrat daune de miliarde și au procese pe rol. Și noi ne-am implicat, am chemat parlamentari să le expunem situația și să vedem ce soluție legislativă există pentru micșorarea efectivelor, că asta ar fi singura soluție. Nu s-a rezolvat nimic. Cei care administrează fondul de vânătoare nu colaborează cu noi așa cum ne-am dori. Îi chemăm să semneze procesele verbale de daune și vin peste două săptămâni, iar oamenii nu mai pot depune la timp documentele. Nu procedează corect”, a Bărăscu.

El a adăugat că, în ultimul an, trei dintre societățile agricole care lucrează terenurile din comună au înregistrat în procesele verbale pagube totale de nouă miliarde de lei vechi, însă până acum nu au primit niciun ban de la Ministerul Mediului sau Garda Forestieră.

Sursa: stiripesurse.ro