O nouă donație către Spitalul Municipal Caracal

0
375

Un nou transport caritabil din Germania,  a ajuns vineri 13 septembrie, la Spitalul municipal Caracal. Acesta a avut în componență 2000 de tricouri și 32 de paturi electrice moderne care vor contribuii la îmbunătățirea gradului de confort al pacienților   beneficiari ai serviciilor medicale oferite de unitatea sanitară caracaleană.  Donația  a fost făcută de către Caritas- Germania pe relația îndelungată a acesteia cu Generalul Constantin Lucescu, relație care a fost preluată și continuată de tânărul om de afaceri Cristian Doldurea președinte al asociației non profit “SOS Educație “cel care a asigurat transportul din Germania . Acesta este cel de-al 16 transport caritabil  făcut de celebra organizație   Caritas –Germania  către  Spitalul municipal Caracal, pe parcursul a peste 10 ani de colaborare.                 

 Am încercat și voi incerca să ajut comunitatea pe planul dotării medicale,  dar  fiind la o vârstă înaintată și având o boală iremediabilă l-am rugat pe domnul  Cristi Doldurea să se implice și la transportul acesta caritabil și să mențină relația de colaborare pe care o aveam cu Caritas Germania. De altefel la toate celelalte transporturi caritabile  pe care le-am efectuat din 2010 pentru Spitalul Municipal Caracal am avut sprijinul necondiționat al domnului Marian Doldurea  care de fiecare dată a răspuns prezent când a fost vorba despre aducerea acestor transporturi caritabile, care nu au făcut decât să contribuie la îmbunătățirea actului medical la Spitalul Caracal. Ideea este ca domnul Cristi Doldurea să preia cum a preluat de acestă dată primirea bunurilor pe care societatea Caritas Germania ni le poate transmite ca ajutor umanitar și să rămână în locul meu ca o punte de legătură cu această societate de binefacere” a declarat domnul General Constantin Lucescu.

În primul rând vreau să adresez mulțumirile mele către cei care au făcut acestă donație Spitalului din Caracal, Caritas -Germania ca de altfel și domnului General Constantin Lucescu  datorită căruia nu ar fi fost posibilă o astfel de relație care s-a derulează de ani buni .La rugămintea tatălui meu și a domnului General, dar și a sentimentelor mele față de comunitatea caracaleană, prin societatea non profit „SOS Educație” pe care am înființat-o, am adus din Germania de la societatea Caritas ,32 de paturi moderne care vor fi destinate Spitalului Municipal și 2000 de tricouri care vor fi distribuite catre copii din localitate implicați în fenomenul sportiv. Nu este pentru prima dată când ne implicăm în astfel de acțiuni de caritate, de educație,culturale sau sportive, considerăm că este de datoria noastră să sprijinim orice fel de demers caritabil, să ne implicăm la nivelul în care legislația ne permite în actul de educație al copiilor localității. De altfel grădinița pe care am deschis-o în urmă cu 7 ani, căreia i-au trecut pragul 7 generații de preșcolari,stă mărturie la ceea ce am spus mai inainte, dar din păcate începând din acest an, am fost nevoiți să o închidem datorită legislației   care nu ne-a mai permis să funcționăm. Cred că a fost un etalon în localitate, față de celelelate instituții similare  și nu a făcut decât să aducă  plus valoare în actul educațional desfășurat la Caracal. Suntem hotărâți se ne implicăm și să sprijinim educația copiilor,  pentru că ei reprezintă viitorul localității, să sprijinim fenomenul sportiv pentru că în primul rând mișcarea înseamnă sănătate. Ne dorim să avem copii sănătoși și inteligenți ! Dacă stăm cu mâinile încrucișate și nu facem nimic pentru generațiile actuale, nu vom avea un viitor  așa cum ni-l dorim pentru copii noștrii, nu vom avea o societate sănătoasă într-o localitate în care să conviețuim în liniște și siguranță”  a declarat Cristian Doldurea .

Doru Tudor