O FIRMĂ DIN OLT PRODUCE MILIOANE DE MĂȘTI PENTRU FRANCEZI

0
1056

În timp ce în România se ducea o luptă draconică cu lipsa măștilor de protecție, în Olt o firmă a produs peste 2.500.000 de măști.

Ne aducem aminte cu tristețe de situația de acum un an, când România era într-o criză evidentă privind procurarea de măști împotriva acestui flagel numit Coronavirus. Nu s-a făcut nimic pe această linie, se aștepta totul din import, deși noi aveam posibilități reale în țară să realizăm aceste măști atât de necesare.

La Șerbănești există societatea Neaga Impex SRL, cu multă tradiție în industria textilă, condusă de către omul de afaceri Marian Neaga, unde lucrează aproape 100 de oameni.

În martie anul trecut acesta a reușit să-și redefinească activitatea productivă, producând pentru Guvernul Francez peste 200.000 de măști de protecție pe lună.

Astfel că s-a ajuns ca la această dată să aibă peste 2.500.000 de măști care sunt de calitate bună, din țesătură bumbac, în două straturi și cu filtru de protecție. Aceste măști se duc către francezi, deși ar fi putut foarte bine să fie și pe piața românească.