Nereguli grave descoperite în restaurantele din județ

0
814

În această lună, reprezentanții DSVSA Olt au efetuat un număr de 101 controale în unități care își desfășoară activitatea în următorele domenii de activitate: abator, unitate produse carne, fabricarea produselor de panificție și a produselor de patiserie, unități de depozitare a produselor de origine animală și nonanimală, magazine alimentare, pensiuni turistice, precum și în unitățile de alimentație publică.

Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de două amenzi contravenționale, în valoare de 7.000 de lei și prin aplicarea a două avertismente. Totodată, a fost emisă și o ordonanță de suspendare a activității pe o unitate de alimentație publică din Scornicești, fiind constatate următoarele deficiențe: igienă neorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare, etichetare necorespunzătoare și ambalaje deteriorate.

Astfel de nereguli au fost descoperite și la un restaurant din Caracal. Au fost reținute 101,192 kg de carne și produse din carne, precum și 10 kg de brânză telemea și 47 de ouă fără documente de proveniență.