Nelu și-a luat ”Adio” de la … ”Pădurea Sarului”

1
35862

Terasa-restaurant ”Pădurea Sarului” este una dintre cele mai cunoscute unități turistice și de alimentație publică din România.

Situată între orașele Balș și Slatina, pe drumul european București-Craiova, are o tradiție specială și un renume venite de-a lungul timpului, încă de pe vremea comunismului.

De numele a doi oameni, nea Pavel și Nelu, sunt legate adevărate legende, tradiții și multe evenimente de familie.

Complexul turistic ”Pădurea Sarului” aparține lui Nea Nelu, pe numele său adevărat NIȚU ION, și se întinde pe o suprafață de 20 hectare, din care 10 ha pădure, 4.000mp pensiune, sală de evenimente, o microcarmangerie, o stație de combustibil, un bar și loc de joacă pentru copii.

Unitatea este renumită pentru rețeta specială, încă secretă, pe care Nea Nelu o deține, privind pregătirea pastei de mici, ceea ce a dus faimă micilor de la Saru în toată țara.

În urmă cu puțin timp s-au făcut legal actele prin care ”Pădurea Sarului” a fost vândută unui om de afaceri din zonă, probabil, în jurul sumei care se vehiculează, de 500.000 euro, ceea ce ni se pare foarte mică.

Brusc, ciudat, interesul unor edili din zonă a crescut mult pentru promovarea și sporirea economică a complexului turistic.

De Ziua Muncii, pe 1 Mai, s-au organizat de unele primării, în special de cea din Bobicești, acțiuni cultural-artistice, în Pădurea Saru, ca pe vremurile lui Ceaușescu; au venit mii de oameni să petreacă aici: micii, muzica lăutărească și vinul au fost la înălțime.

1 COMENTARIU

Comments are closed.