Ziua Drapelului Naţional, celebrată la Slatina

0
341

174 de ani s-au împlinit duminică, 26 iunie, de când Guvernul provizoriu al Ţării Româneşti stabilea, prin Decretul nr. 1 din 14/26 iunie 1848, drept drapel flamura în culori – albastru, galben, roşu, pe care era înscrisă deviza revoluționară “Libertate, Dreptate, Frăţie”.

Ziua Drapelului Național a fost celebrată și la Slatina, în fața Prefecturii Olt, unde au participat prefectul județulu, Florin Homorean, vicepreședintele CJ Olt, Ionuț Ivan, viceprimarii municipiului Slatina, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, dar și șefii structurilor județene din cadrul MAI.

„Astăzi ne putem bucura din nou de o sărbătoare a neamului românesc, o sărbătoare în cadrul căreia să ne reamintim elementele identitare ale acestei țări: Ziua Drapelului Național al României. Este o zi specială ce reprezintă pentru toți românii prilejul de a privi cu gândul şi sufletul la trecutul neamului. În teatrele de operațiuni, în manifestările publice, în competiţiile sportive sau educaționale, drapelul național îi însoțește pe români de aproape două secole, ca dovadă de patriotism sau ca însemn al statului. Cu Tricolorul începe istoria noastră modernă, realizările din toate domeniile care ne definesc și deschiderea noastră spre lume prin tot ceea ce suntem. Drapelul românesc transmite semnificații importante. El sugerează verticalitatea poporului nostru, nevoia de pace și de stat suveran , dar și spiritul nostru de luptători pentru libertate și dreptate. Sugerează eroism, patriotism, spirit de sacrificiu și viitor. Pe lângă ceremoniile în care onorăm cu respect drapelul tricolor, avem așadar nevoie de consolidarea noastră, a tuturor, în jurul acestui însemn al istoriei, latinității și europenității noastre(…)Onor drapelului românesc!”, a spus prefectul de Olt, Florin Homorean.