Ministrul Sănătății: „Dorim și noi să ajutăm Spitalul din Slatina pentru că am văzut că există o implicare deosebită a Consiliului Județean”

0
2254

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, s-a aflat marți, 26 iunie, într-o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina. Mai marele din Sănătate a fost însoțit de vicepremierul Paul Stănescu și senatorul PSD de Olt Renică Diaconescu, vicepreședintele Comisiei de sănătate din Senat. Alături de aceștia, pe toată durata vizitei, s-au aflat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, primarul municipiului Slatina, Emil Moț, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Rotea și noul director medical al unității sanitare, Andrei Ștefănescu. Ministrul Sănătății a declarat că este pentru prima oară când vine în județul Olt și în municipiul Slatina.

După un tur al Unităţii de Primiri Urgenţe, ministrul Sănătății, însoţit de vicepremierul Stănescu și de autorităţile județene și locale, a călcat pragul Blocului Materno – Infantil, vizitând secțiile de Pediatrie și Neonatologie unde în ultima perioadă au fost făcute investiții importante. Pintea a discutat cu șefii Unității de Primire Urgențe, Pediatrie, dar și Neonatologie fiind surprins plăcută de cum arată aceste circuite din spital. Pe parcursul vizitei ministrul Sănătății a ridicat o problemă destul de importantă și pertinentă și anume cea legată de resursa umană. Pintea a declarat că indiferent cât s-ar investi în pereți și în aparatură medicală, dacă nu se investește și în resursa umană, lucrurile nu vor merge cum trebuie. Până la urmă, în afară de a investi în pereți, trebuie să investim și în resursa umană. De aceea, la Slatina aveți nevoie de medici”, a spus Pintea.

La finalul vizitei, ministrul Sănătății, le-a dat și o veste bună oltenilor. Oficialul a declarat că va sprijini investițiile de la Spitalul Județean prin alocare a 2 milioane de lei pentru reabilitarea Blocului Medical.

„ Mărturisesc că sunt plăcut impresionată. Înainte să vin într-un spital, mă documentez, îi studiez indicatorii pentru ca fiecare vizită a mea să nu fie doar o  simplă vizită ci să se lase și cu urmări pozitive, bineînțeles. De data aceasta vin cu o veste bună spun eu. Spitalul din Slatina va beneficia de o finanțare de 2 milioane de lei pentru reabilitarea Blocului medical cu promisiunea că dacă își fac bine treaba pot să primească până la sfârșitul anului bani mai mulți. Dorim și noi în a ajuta Spitalul din Slatina pentru că am văzut că există o implicare deosebită a Consiliului Județean. Toate investițiile făcute aici spun acest lucru. Acum cu siguranță n-am să vă spun că totul este roz. Mai sunt extraordinar de multe lucruri de făcut și eu mi-aș dori ca în afara investițiilor pe care le facem în infrastructură, în dotare să investim și în pregătirea medicilor astfel încât Slatina să nu fie doar un loc de pelerinaj în sensul că este necesar să existe și aici specialiști pentru a trata o patologie complexă. În acest sens o să avem discuții cu președintele Consiliului Județean, cu managerul spitalului și cu colegul meu, vicepremier, domnul Paul Stănescu care mărturisesc că a insitat să vin la Slatina. Până la urmă pentru mine ca ministru al Sănătății este important ca orice spital din această țară să poată oferi un act medical de calitate. Acest lucru este primordial. În rest putem vorbi despre orice.

Din punct de vedere al infrastructurii spitalul este OK. Din punct de vedere al dotării cu aparatură medicală cam 50% din ceea ce am văzut eu. Din punct de vedere al pregătirii personalului cred că ar putea să ne spună ei de ce au nevoie, dar dotarea încă, n-aș vrea să spun că lasă de dorit, s-a făcut foarte mult, dar mai trebuie. Preconizez ca până la sfârșitul anului să avem un inventar și o soluție, a spus Pintea.

 

Presedintele CJ Olt  a dat asigurări că investițiile la Spitalul Județean vor continua astfel încât să fie create condițiile pentru un act medical de calitate .

Sunt aproape 20 de milioane de lei investiți la Spitalul Județean, din care 10 milioane sunt numai în aparatură medicală. Mai avem proiectul Blocului Central care este pe CNI și urmează să fie scos la licitație. Cred că așa cum am spus-o încă de la începutul mandatului prioritate mea este Spitalul Județean de Urgență. Ușor, ușor se transformă și în realitate, sperăm la cât mai multe investiții și sperăm să avem un act medical de calitate în Spitalul Județean a spus șeful administrației județene.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Rotea, a ținut să-i mulțumescă ministrului Sănătății pentru promisiunea făcută, aceea prin care ministerul va aloca 2 milioane de lei pentru reabilitarea Blocului medical.

Este o mare bucurie vizita domnului vicepremier Stănescu și a doamnei ministru Sorina Pintea. Faptul că și-a luat un angajament de a investi, de a veni cu o sumă de 2 milioane de lei pentru reabilitarea Corpului medical este o veste extrem de bună și sunt convins că acești bani vor fi folosiți foarte bine pentru ceea ce spunea și domnul președinte al CJ Olt și anume creșterea calității actului medical în Slatina, a spus Rotea.

Ilie Bîzoi