Ministerul Finanțelor, anunț de ultimă oră: Pentru ce datorii vor fi blocate conturile persoanelor fizice și juridice

0
362

Ministerul Finanțelor promite că nu mai blochează conturile pentru datorii mai mici de 1.500 de lei în cazul persoanelor fizice, respectiv 10.000 în cazul firmelor mici, potrivit digi24.ro.

În acest sens, ministrul Teodorovici susține că a semnat deja un ordin. Astfel, ANAF nu ar mai pune poprire pe conturile bancare ale persoanelor fizice pentru datorii către stat mai mici de 1.500 de lei. În acest caz, plafonul a fost majorat de la 100 lei. Este plafonul impus în luna martie, tot printr-un ordin semnat de ANAF.

Modificări apar și în cazul firmelor mici, totalul datoriilor către stat sub care nu va mai fi instituită poprire bancară ar urma să urce la 10.000 de lei.

Totodată, scrie sursa citată, în cazul companiilor mari și mijlocii, plafonul urcă la 40.000 de lei – față de plafonul de1.500 lei în cazul companiilor mjlocii sau plafonul de 3.000 lei în cazul companiilor mari.

Nu în ultimul rând, publicația notează că plafoanele la instituirea de popriri au devenit necesare după ce ANAF a ajuns în situația de a emite înștiințări de popriri pentru sume de 1 leu firmelor, în contextul în care și expedierea plicului costă mai mult.

Sursa:b1.ro