Liviu Voiculescu, despre proiectele finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”

0
202
Liviu Voiculescu, senator de Olt, a anunțat că Ministerul Dezvoltării a aprobat încă 31 de proiecte pentru realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale. Localitățile Cârlogani, Giuvărăști, Gârcov și Izbiceni din județul Olt au primit finanțare pentru proiectele privind gazele naturale. Acestea sunt finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, și au o  valoare totală de aproape 1,5 mld. lei.
Acestea se alătură celor 73 de proiecte aprobate deja și care fac parte din categoria celor 104 proiecte ce vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.
Procedura de achiziție publică și, ulterior acesteia, lucrările de construcții, pot fi demarate imediat după semnarea contractelor de finanțare între autoritățile publice respective și Ministerul Dezvoltării.” a precizat liberalul.
Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” aproximativ 196.000 de familii vor fi branșate la rețeaua de gaze. De asemenea, prin acest program sunt alocate 65,5 miliarde de lei și pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă și canalizare.