Liberalii susțin inițiativa „Pro Imunizare”

0
187

Liberalii susțin adoptarea legii vaccinării obligatorii și au vrut să ofere cetățenilor un exemplu în acest sens.

Mai mulți deputați liberali, printre care și deputatul de Olt, Gigel Știrbu, au profitat marți de inițiativa Asociației „Pro Imunizare” și au făcut vaccinul antigripal.

Deputații se pot vaccina antigripal gratuit, la Palatul Parlamentului în aceste zile. Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaților, în colaborare cu Asociația „Pro Imunizare”, organizează la Palatul Parlamentului o campanie de vaccinare antigripala gratuită, în perioada 13 – 15 noiembrie. Prin această campanie de vaccinare, Asociația „Pro Imunizare” și-a propus să informeze despre importanța imunizării prin vaccinare, gripa fiind o boală contagioasă ce nu trebuie subestimată.

În contextul scăderii acoperirii vaccinale în România și a numeroaselor semnale de alarmă transmise de către specialiști parlamentarii au vrut să ofere astfel un exemplu pozitiv. Toate costurile acestei campanii sunt suportate de către Asociația „Pro Imunizare” și partenerul său furnizor de servicii medicale, care va pune la dispoziție 200 de doze de vaccin și două echipe medicale pentru vaccinarea propriu-zisă.