Doi angajați ai Alro Slatina, accident grav de muncă

0
940

Zi neagră pentru doi salariați ai Alro SA Slatina. Municitorii, un sudor și un lăcătuș, au ajuns la spital cu arsuri grave după ce au sărit de la înălțimea de 3,5 metri față de pământ încercând să se salveze în urma unui incendiu izbucnit la niște conducte pe care le dezafectau și care conțineau un lichid ușor inflamabil.
„Era o echipă care dezafecta niște conducte. Doi bărbați, un lăcătuș de 33 de ani și un sudor de 53 de ani, care se aflau într-o autonacelă, lucrau la dezafectarea acelor conducte, iar la un moment dat au tăiat unul dintre tronsoane, pe care acum câțiva ani, mai mulți, se pare că circula un lichid ce era folosit la un laminor dezafectat și el de ceva vreme. Pe conducta respectivă, pe acel tronson de fapt unde se aflau astăzi (luni n.r.), pentru că operațiunea acestea o făceau de mai multe zile, într-o zonă probabil mai joasă, rămăsese o emulsie inflamabilă, iar în momentul în care a fost tăiată conducta respectivă, prinsă de o macara cu o șufă, s-a lăsat puțin, lichidul a curs în zona care era fierbinte și a luat foc. Ambii angajați au suferit arsuri, sudor este mai grav, iar celălalt are arsuri mai puține, dar și traumatisme, pentru că a sărit din autonacela care era la înălțime, undeva la 3,5 metri apreciez eu. La fața locului le-a fost acordat primul ajutor, au fost preluați de echipajele de la Serviciul de Ambulanță Olt și transportați la Spitalul Slatina, unul este la Terapie Intensivă, iar celălalt cred că pe Secția Chirurgie Plastică și Reconstructivă a fost internat. Lăcătușul are un copil, iar sudorul doi, care sunt în întreținere, fiind mai mari”, a spus, pentru evenimentdeolt.ro, Cristian Stanciu, unul dintre inspectorii de muncă care au cercetat accidentul la fața locului.

Și polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

„În această după-amiază am fost sesizați prin apelul de urgență 112 despre faptul că la o societate din municipiul Slatina a avut loc un accident de muncă, în urma căruia două persoane au suferit leziuni. Cei doi angajați au fost transportați la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri medicale. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.