Liber la pescuit

0
293

Prohibiţia pescuitului în România s-a încheiat miercuri, însă există în continuare restricţii la capturarea unor specii de peşti, potrivit ordinului comun de prohibiţie din acest an emis de Ministerul Agriculturii şi cel al Mediului, transmite Agerpres.

În Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), pescarii sportivi şi amatori nu au voie să reţină niciun exemplar din speciile crap, somn, ştiucă şi şalău. De la această prevedere a actului normativ sunt exceptaţi pescarii comerciali, cei ale căror venituri depind în exclusivitate de resursa naturală.

Această restricţie a fost impusă pe fondul diminuării populaţiilor din cele patru specii de peşti.

De asemenea, pe teritoriul RBDD, capturarea linului este interzisă în perioada 7 iunie – 6 iulie, iar cea a racului până pe 15 iunie, prohibiţia la raci urmând să se reia în Deltă în luna septembrie.

Persoanele care desfăşoară activităţi de pescuit recreativ/sportiv în RBDD nu pot transporta o cantitate mai mare de 10 kilograme de pescar sau 15 kilograme de familie, indiferent de numărul de zile în care au stat în Deltă.

Ordinul de prohibiţie a pescuitului din acest an restricţionează şi utilizarea uneltelor de pescuit şi a mărit numărul zonelor de protecţie pentru resursele acvatice vii din România, zone în care nu se pescuieşte, de la circa 60, în 2021, la aproximativ 85, în 2022.

Sursă: www.g4media.ro