Începe campania de vaccinare antigripală în Olt

0
152

Campania de vaccinare antigripală, din sezonul epidemic 2017 – 2018, poate începe, primele peste 300 de doze de vaccin ajungând deja în teritoriu, potrivit reprezentanților DSP Olt.

În județul Olt a ajuns deja prima tranşă de doze, pentru personalul medical de pe secţiile cu mare risc. Ministerul Sănătății  precizează că vaccinul corespunde tuturor recomandărilor biologice ale Organizației Mondiale a Sănătății, precum și cerințelor Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătății se derulează prin cabinetele medicilor de familie și unitățile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. „ Campania de vaccinare trebuie să înceapă la finalul lunii octombrie — începutul lunii noiembrie. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical și gravide „, afirmă reprezentanții DSP Olt.

Sute de pacienţi din întreg județul au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute sau pneumonii în ultima perioadă. Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică, însă până în prezent DSP Olt nu are informaţii oficiale privind distribuirea în teritoriu a vaccinului gripal necesar pentru sezonul 2017-2018, fiind solicitate 30.000 de doze. Anul trecut, în a doua parte a lunii octombrie, a început vaccinarea antigripală în judeţul Olt, după ce în judeţ au fost trimise 18.000 de doze de vaccin.