“La o cafea cu un polițist”

0
694

Inspectoratul Județean de Poliție Olt a dorit ca prima localitate din județ în care să fie implementat proiectul “La o cafea cu un polițist” să fie municipiul Caracal.
Acțiunea polițiștilor olteni s-a desfășurat zielele trecute la restaurantul „Retro” cu sprijinul Administrației Publice Locale, având ca interlocutori elevi ai Liceului Mihai Viteazul. Dialogul deschis și prietenos realizat între liceeni și polițiștii prezenți, a fost unul cald și productiv cu opinii și idei din partea tinerei generații. Se dorește ca astfel de acțiuni să fie mult mai prezente în viața comunității pentru a se cunoaște mult mai profund problemele cu care se confruntă noua generație, consumul și traficul de droguri, prostituție infantilă, violență și trafic de persoane . Scopul acțiunii este acela de a fi mult mai deschis și aproape de oamenii în uniformă care până la urmă se află în slujba cetățeanului și a comunității și pot prevenii asemenea infracțiuni . Acțiunea “La o cafea cu un polițist” desfășurată în locația de 5 stele a Restaurantului “Retro”, alături de polițiștii olteni s-au aflat ; Marina Samiee, viceprimarul municipiului Caracal, Liviu Mitroi, directorul Liceului Mihai Viteazul, iar la finalul întâlnirii s-a alăturat și primarul localității, domnul Ion Doldurea .
“La o cafea cu un polițist”, un proiect al Poliției Române implementat anul acesta și la noi în țară, parte a programului internațional “Coffee with a Cop”, care a început în anul 2011, în Hawthorne, California, din Statele Unite ale Americii și care în prezent, se desfășoară în toate cele 50 de state ale Americii de Nord dar și în Europa, Australia, Africa și America Latină.
România este prima țară din Europa de Est, care în momentul de față încearcă implementarea proiectului.

Doru Tudor