La alegerile prezidențiale, OLTUL A VOTAT PESTE MEDIA PE ȚARĂ

0
1110

Dacă la alegerile trecute Oltul ocupa o poziție fruntașă în clasamentul județelor cu cea mai mare prezență la vot, la alegerile prezidențiale ce au avut loc duminică, 10 noiembrie, județul nostru a votat peste media pe țară.

În județul Olt, prezența la vot înregistrată la ora 19:30 era de 50.02%, adică 155.157 cetățeni și-au exprimat preferința politică. Pe listele suplimentare s-au aflat un număr de 24.988 votanți, iar la urna mobilă au votat 2.227 persoane. Potrivit Autorității Electorale Permanente, sunt înscriși pe liste 364.588 de cetățeni din județ cu drept de vot.

Reprezentanții BEJ susțin că nu au fost încălcări grave de fraudare a votului. Cu toate acestea o persoană din județul Olt a fost amendată în timpul procesului electoral cu suma de 500 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe 112. ʺAu fost până acum 4 incidente sesizate privind desfășurarea alegerilor prezidențiale în județul Olt. În urma cercetărilor efectuate, niciunul nu s-a confirmat. În unul din cazuri, un cetățean a fost sancționat contravențional pentru utilizarea abuzivă a numărului unic de urgențe 112ʺ, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Alexandra Dicu. Bărbatul sancționat este din Tia Mare.

Angela Nicolae, prefectul de Olt, a votat la Școala nr. 1 din municipiul Slatina. A mers singură la urne, fără familia sa, pentru că imediat a plecat în control la secțiile de votare din oraș. La primele ore ale dimineții, deputatul liberalul Gigel Știrbu a mers la secția de vot la care este arondat pentru a-și exprima dreptul la vot.

Am votat astăzi (n.r.10 noiembrie) alături de un primar liberal pentru o Românie Normală! Am votat pe Klaus Iohannis” a declarat Gigel Știrbu.

Parlamentarul de Olt a fost însoțit la urne de primarul comunei Studina, Marian Vasile, care este și Prim-vicepreședinte al PNL Olt. ”Eu am votat pentru normalitate! Indiferent de opțiunea dumneavoastra politică, mergeți la vot! ”O zi frumoasa si linistită!” a precizat edilul șef al comunei Studina.

Și-au exprimat dreptul la vot și nouă oameni aflați în Centrul de Rețineri și Arest Preventiv, după cum au declarat oficiali din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Bolnavii internați la spital și-au exprimat și ei dorința de a participa la vot, astfel că urna mobilă a ajuns la aproximativ 200 de pacienți ai Spitalului de Urgență Slatina.

În ediția online și în numărul de mâine al ziarului vom reveni cu statistici privind prezența la vot în județul Olt.