Izvoarele: Secretarul primăriei infundă primarul!

0
1486

Primarul comunei oltene Izvoarele, Florian Constantin, care a fost achitat anul trecut de instanță într-un dosar penal, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina într-un alt dosar. De data aceasta, edilul este acuzat de șantaj, purtare abuzivă şi instigare la abuz în serviciu.

Din ordonanţele întocmite de procurori reiese că, începând cu luna octombrie 2016, primarul Florian Constantin a început să o ameninţe pe numita Mihaela-Aurelia Zorlescu, care ocupă funcția de secretar al comunei, pentru a o determina să pună viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată care nu respectau dispoziţiile Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 923/2014.

„Constrângerea exercitată de către suspect s-a manifestat atât prin efectuarea de ameninţări directe cu un rău pe care persoana vătămată l-ar fi suportat în situaţia în care persoana vătămată nu-şi punea viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, ameninţări efectuate în mod direct ori prin persoane interpuse, cât şi prin întocmirea de referate având ca scop declanşarea unor pretinse acţiuni disciplinare, cu privire la persoana vătămată”, se mai preciza, atunci, într-un comunicat al Parchetului Slatina.