În atenția oltenilor. Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi din Drăgășani și Fălticeni fac înscriei

0
366

O nouă sesiune de admitere, la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, este organizată în perioada 7 martie – 27 mai 2022. Sunt alocate câte 350 de locuri pentru fiecare din cele două instituții de învățământ.

Persoanele care doresc să candideze pe unul din cele 700 de locuri, pot depune cererea-tip de înscriere începând cu 7 martie până la data de 18 martie, exclusiv în format electronic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape:

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun toate documentele solicitate până la data de 27 martie 2022. Evaluarea psihologică a candidaților se susține cel târziu până la data de 22 martie 2022, conform planificării realizate de către persoanele responsabile. Urmează proba de evaluare a performanței fizice, evaluarea cunoștințelor și examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Proba de evaluare a performanței fizice se va derula în perioada 31 martie – 06 aprilie 2022.

Proba de evaluare a cunoștințelor are loc în data de 09 aprilie 2022, la unitățile de recrutare.

Cu titlu de noutate, începând cu această sesiune, pentru candidații la concursul de admitere în unitățile de învățământ postliceal aflate în subordinea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă, care va cuprinde, subiecte de limba română – în proporție de 40%, subiecte de limbă străină – în proporție de 15%, subiecte din legislația specifică MAI, precum și a instituțiilor politice ale statului – în proporție de 20%, subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raționamentului logic –  în proporție de 15%, iar punctajul din oficiu reprezintă 10 % din nota maximă.

Examinarea medicală se realizează în perioada 18 aprilie – 20 mai 2022, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în funcție de instituția de învățământ vizată, în ordinea descrescătoare a notelor finale.” transmite IJJ Olt.

Rezultatele finale vor fi prezentate până la data de 27 mai 2022.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere, inclusiv în ceea ce privește tematica și bibliografia, sunt disponibile pe site-ul MAI

https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/ , pe site-ul Școlilor Militare de Subofițeri Jandarmi Drăgășani http://www.scoaladragasani.ro/

și Fălticeni http://www.jandarmeriafalticeni.ro/admitere/inscriere/