Important! Se dau vouchere de la stat pentru aceste persoane

0
546

Vești bune pentru aceste persoane! Statul sare în ajutorul acestora și oferă vouchere valorice pentru cei care se încadrează în această categorie!

Încurajarea natalității se află din nou pe agenda parlamentarilor liberali. Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a depus în Parlament un proiect legislativ prin care se  propune ca mamele sau, după caz, persoanele care au în întreţinere copii cu vârsta de până la trei ani, să beneficieze de vouchere valorice în valoare lunară de 150 de euro pentru fiecare copil cu vârsta precizată.

Banii sunt destinați achiziţionării de servicii de asistenţă şi îngrijire a copilului, care pot fi utilizate la creşe, grădiniţe, servicii bone șamd.

În plus, proiectul de lege încurajează companiile private cu minim 30 de angajaţi să construiască creşe sau grădiniţe pentru copiii angajaţilor acestora, scutindu-se din plata impozitului pe profit, anual, sumele de bani utilizate pentru construirea şi/sau întreţinerea acestor spaţii.

Raeţchi spune că în 2018 România a înregistrat un minim istoric în privinţa copiilor născuţi în ţară în ultima jumătate de secol, fenomen care trebuie văzut cumulativ cu numărul mare de tineri care emigrează.

”Criza demografică este una dintre cele mai severe provocări pe termen mediu şi lung cu care se confruntă România (…) Pe acest fond, piaţa forţei de muncă şi sistemele de pensii şi de sănătate vor fi grav dezechilibrate în viitor – dacă nu cumva primele semne de dezechilibru se observă deja”, a declarat deputatul PNL.

Sursa: bugetul.ro