Festivalul „Pomul Vieţii”- Balş, o tradiție de 27 de ani

0
473

Balşul a găzduit, joi, 10 iunie 2021, cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului etnofolcloric „Pomul Vieţii”. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Olt, Consiliul Local al orașului Balş, Casa Orăşenească de Cultura Balş, Muzeul Judeţean Olt și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt.

Manifestările din acest an s-au derulat pe parcursul întregii zile. Evenimentul a debutat cu târgul meşterilor populari, care și-au expus obiectele de artizanat. În continuare a avut loc simpozionul “Petre Pandrea” și Sesiunea de comunicări, organizate în Sala Europa a Primăriei Balș. De la ora 12.00, a avut loc o manifestare dedicată Zilei Naţionale a Eroilor. Aceasta s-a desfășurat la Monumentul Eroilor din localitatea de pe pe malul Olteţului.

Prima ediție a festivalului etnofolcloric ”Pomul Vieții” care promovează cultura și tradițiile zonei a fost organizată în anul 1993. De atunci au trecut 28 de ani și în fiecare an, cu excepția anului 2020, manifestarea se bucură de o largă participare.