DSP Olt, ultimele date despre situația epidemiologică din județ

0
1099

DSP Olt a transmis, joi, 16 iulie, ultimele informații privind situația epidemiologică de la nivelul județului.

De la începutul pandemiei au fost externate 249 de persoane, din care 191 au fost declarate vindecate.

Potrivit raportului DSP Olt, 58 de olteni au solicitat externarea din spital la cerere, în baza deciziei Curții Constituționale a României. 68 de persoane din județ, ce au fost confirmate cu virusul SARS-COV2, au refuzat internarea, două fiind în așteptare.

„Persoanele care s-au externat la cerere și cele care au refuzat internarea au fost atenționate cu privire la faptul că dacă nu respectă recomandarea de autoizolare riscă să intre sub incidența legii conform art.352 din Noul Cod penal (infracțiuni contra sănătății publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) și să sufere consecințele săvârșirii acestei fapte”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Un bărbat, de 56 de ani, din Ipotești, confirmat cu COVID-19 a murit miercuri, 15 iulie. Acesta avea probleme cardiace și a fost testat pozitiv și la virusul SARS-COV2. A murit acasă, după ce a refuzat internarea. Acesta fusese internat, în perioada 6-10 iulie, pe Secția de Cardiologie a Spitalului Slatina, unde a și fost testat pentru depistarea virusului. Rezultatul a venit pe 12 iulie, iar la trei zile distanță a murit acasă.

În prezent, în unitățile medicale din județ, sunt 110 persoane confirmate cu coronavirus care sunt internate și primesc tratament de specialitate, dintre acestea cinci fiind la ATI. Vestea bună este că niciun oltean nu are nevoie de ventilație mecanică.

La nivelul Spitalului Slatina și Spitalului Municipal Caracal sunt 378 de paturi pentru pacienții COVID-19, dintre care 110 sunt ocupate la acest moment. Cele mai multe paturi pentru oltenii infectați cu SARS-COV2 sunt la Caracal, 328. Spitalul Slatina a avut, inițial, 50 de paturi pentru pacienții confirmați cu COVID-19, însă numărul a fost suplimentat cu alte 30 de paturi.