Decizie drastică în cazul Caracal. Hotărârea ÎCCJ este definitivă

0
477

Cazul Caracal. Contestaţia formulată de procurorul Cristian Ovidiu Popescu a fost respinsă, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (ICCJ).

Cazul Caracal. Procurorul este cel care nu ar fi dispus pătrunderea poliţiştilor în locuinţa lui Gheorghe Dincă, în ziua în care Alexandra Măceşanu a fost răpită.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Cristian Ovidiu Popescu împotriva Hotărârii 7P din 1 august, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul 13/P/2019. Definitivă”, se precizează în minuta deciziei.

Cazul Caracal. Pe 1 august, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcţie a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pe perioada desfăşurării cercetării disciplinare.

Secţia a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror „este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei”.

Inspecţia Judiciară preciza că a dispus începerea cercetării disciplinare a procurorului Popescu pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

„În motivarea începerii cercetării disciplinare, s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6,00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal”, anunţa Inspecţia Judiciară, potrivit agerpres.ro

Sursa: evz.ro